Treningsbloggen

15. jan, 2016

Første helgen i januar stod 3 spann fra Northern Lights Husky på startstreken på sesongens første løp, Alta 2-dagers.

Hanna Lyrek deltok i juniorklassen. Her var det 5 startende som kjørte 2x50 km med 5 timers obligatorisk hvil. Hanna kjørte meget bra og vant med god margin til nr.2
På Hanna sitt spann gikk Lego, Koti, Varri, Baghera, Gaisa og Mugga. "Hundene er helt gale, jeg har bremset det meste av veien" sa Hanna etter målgang.

Vidar Myklevoll deltok i 8-spann 220km, 8 timers obligatorisk hvil. Vidar kom inn til en råsterk 2.plass, kun 2 sekunder bak vinneren Vidar Uglebakken. De to spannene kjørte etter hverandre på den siste etappen over Beskades og det var svært nervepirrende både for duellantene og for de som fulgte løpet fra sidelinjen.  Uglebakken har flere gode plasseringer i Finnmarksløpet bak seg så dette var meget overbevisende. På Vidar sitt spann gikk Stilla, Koritzi, Singel, Kronk, Dallo, Timotei, Chappes og Kusko.

Elaine Brown kjørte sitt 2.løp og deltok i samme klasse som Vidar. Hun kjørte meget bra med et spann bestående av unghunder samt et par rutinerte. Hun kom i mål på 6.plass, kun en knapp halvtime bar vinnerspannet. Elaine kjørte Zoe, Maki, Røa, Meisje, Nori, Pudding, Brulee og Cotta.

Totalt sett var det et kjempeløp for Nortern Lights Husky. I 2015 hadde vi 8., 11. og 16 plass i samme løp - en imponerende fremgang siden i fjor.

Neste test for kennellen er Trine og Hannas deltakelse på Femundløpet første uken i februar. Dersom dette løpet blir utsatt, hvilket det kan se ut som per 15.01., vil Trine heller kjøre Bergebyløpet som går i Øst-Finnmark samme uka.    

26. okt, 2015

Da er 2015-sesongen for lengst historie og vi er godt i gang med treningen mot en ny løpssesong for Northern Lights husky. Vi kom litt sent i gang i høst grunnet det varme været i Finnmark, men rundt 20 august var vi på 4-hjulingen og på Troll-vogna. Vi har rundt 50 hunder i trening, av disse er ca. 30 i trening for løpene. Nå er det siste uka i oktober og vi er alle veldig klare for å bytte ut ATV og vogn med sleder. Vi kjører nå treningsturer på ca. 25 km i variert tempo. Tidlig i september hadde vi en treningshelg ved Solovuobmi hvor det ble trent 2 turer per dag. En ny treningssamling står for tur en av de kommende helgene. Alle hundene ser bra ut, vi har rundt 10 nye i løpstrening og alle ser meget lovende ut. Dallo, Meisje, Koritzi og Røa utmerker seg som meget lovende ledere - det blir spennende å se om de imponerer like mye når vi øker lengden på treningsturene utover.   

23. des, 2014

Vi er nå inne i en hard treningsmåned - desember har snart passert og vi har trent mye og bra i denne årets siste måned. Mye av grunnlaget for løpene i 2015 legges i denne måneden og vi har rundet 1000 km med trening siden 1.desember. Vi har hatt lite snø så langt i sesongen og Langfjordløpet ble derfor avlyst. I stedet kjørte vi en lang tur over Beskades mot Bingis, med overnatting og sjekkpunkttrening. Hanna og  Vidar fikk kjørt seg på sjekkpunktrutiner mens Trine evaluerte. Vi kan nå kjøre rett fra Stengelsen, det gjør treningen mye enklere siden vi slipper biltransporten til Gargia. 

Videre fremover skal vi trene jevnt før sesongens første løp, Alta 2-dagers som arrangeres i midten av januar. Her stiller Northern Lights Husky med 4 spann, Trine i 12-spann 220 km, Vidar og Elaine i 8-spann 220 og Steffi i 2-50 km. I tilegg kjører Jason 8-spann 220 km med hunder fra Canyon Huskies.

Hundene ser meget bra ut. Alle går godt og jobber ærlig og uttrettelig. Vi har kjørt gjennom en storm på Beskades, her tok Lifte og Lego ansvar som ledere og førte spannet gjennom uværet. I løpene kan vi fort oppleve dårlig vær og det er greit å ha prøvd ut ledere som tar ansvar i ruskevær. Vi sliter litt med at hundene er ukonsentrerte i oppoverbakker - dette skal vi jobbe med fremover. Trine skal som kjent kjøre Femundsløpet, her er det mange lange, seige bakker og hun må ha hunder som tar ansvar når det går oppover.

  

3. nov, 2014

27.oktober fikk hundene skikkelig snø under potene for første gang i år. Vi trente alle de voksne på Beskades og vi hadde en flott tur i frisk bris og sludd over dette værharde fjellpartiet sør for Alta. Høsttrening på grus og fast underlag sliter på potene til hundene og flere har hatt slitte tredeputer og potesprekker de siste ukene. Det har gått hardt utover beholdningen av hundesokker... Forhåpentligvis går vi bedre tider i møte nå, mens dette skrives snør det ute og det er kommet noen cm i løpet av dagen.

Treningen har gått bra så langt, vi har gjennomført alt etter planen og hundene er i bra form. Vi nærmer oss 1000 km med trening nå, vi har samtidig hatt alle løpshundene i full trening siden vi startet i midten av august. Alle er blitt prøvd som ledere i høst og alle kan ta ansvar fremme dersom det trengs. Den lille hannen Koti har virkelig imponert i treninga så langt. Han har gitt jernet på alle treningsturer og er alltid glad - en god egenskap for en trekkhund. På bildet ser vi Koti (2år), Lego (3år) og Stilla (3år) på treningstur på Beskades.

Videre fremover vil vi kjøre lengre turer, vi trener nå max 40 km mens vi skal øke til 50-60 km turer. Forhåpentligvis vil det ikke drøye så lenge før vi kan finne fram sledene og parkere vogner og ATV'ene. Samtidig vil vi fortsette med sjekkpunkttrening, det vil si at vi stopper i en treningstur, snacker hundene og lar dem hvile i et par timer før vi kjører videre.     

25. sep, 2014

Vi har nå trent jevnt siden 13.august. Mens vi i starten kjørte 5-6 km i rolig tempo har vi nå økt til treningsturer på omlag 15 km. Tempoet i turene er også høyere nå, vi ligger jevnt på 17-18 km/t. 18.-20. september tok vi med oss 20 av konkurransehundene og dro på treningsleir på vidda. Her kjørte vi 4 lange turer, hundene gikk omlag 100 km disse dagene. En meget god økt for både 2- og 4-beinte. Hundene jobber godt og er svært harmoniske. Selv om det har vært løpetid hos enkelte av tispene har vi ikke hatt bråk i hundegården i høst.

Som tidligere nevnt prøver vi de fleste hundene som ledere nå på høsttreningen. En av de som har overrasket som leder så langt er Kronk. Han har tidligere kun gått som spannhund men har virkelig imponert som leder de gangene vi har prøvd han fremst i spannet. Det blir spennende om han vil takle denne rollen også på de lange turene senere i sesongen.