3. nov, 2014

Endelig har vi fått snø!

27.oktober fikk hundene skikkelig snø under potene for første gang i år. Vi trente alle de voksne på Beskades og vi hadde en flott tur i frisk bris og sludd over dette værharde fjellpartiet sør for Alta. Høsttrening på grus og fast underlag sliter på potene til hundene og flere har hatt slitte tredeputer og potesprekker de siste ukene. Det har gått hardt utover beholdningen av hundesokker... Forhåpentligvis går vi bedre tider i møte nå, mens dette skrives snør det ute og det er kommet noen cm i løpet av dagen.

Treningen har gått bra så langt, vi har gjennomført alt etter planen og hundene er i bra form. Vi nærmer oss 1000 km med trening nå, vi har samtidig hatt alle løpshundene i full trening siden vi startet i midten av august. Alle er blitt prøvd som ledere i høst og alle kan ta ansvar fremme dersom det trengs. Den lille hannen Koti har virkelig imponert i treninga så langt. Han har gitt jernet på alle treningsturer og er alltid glad - en god egenskap for en trekkhund. På bildet ser vi Koti (2år), Lego (3år) og Stilla (3år) på treningstur på Beskades.

Videre fremover vil vi kjøre lengre turer, vi trener nå max 40 km mens vi skal øke til 50-60 km turer. Forhåpentligvis vil det ikke drøye så lenge før vi kan finne fram sledene og parkere vogner og ATV'ene. Samtidig vil vi fortsette med sjekkpunkttrening, det vil si at vi stopper i en treningstur, snacker hundene og lar dem hvile i et par timer før vi kjører videre.