23. des, 2014

Mye trening i desember

Vi er nå inne i en hard treningsmåned - desember har snart passert og vi har trent mye og bra i denne årets siste måned. Mye av grunnlaget for løpene i 2015 legges i denne måneden og vi har rundet 1000 km med trening siden 1.desember. Vi har hatt lite snø så langt i sesongen og Langfjordløpet ble derfor avlyst. I stedet kjørte vi en lang tur over Beskades mot Bingis, med overnatting og sjekkpunkttrening. Hanna og  Vidar fikk kjørt seg på sjekkpunktrutiner mens Trine evaluerte. Vi kan nå kjøre rett fra Stengelsen, det gjør treningen mye enklere siden vi slipper biltransporten til Gargia. 

Videre fremover skal vi trene jevnt før sesongens første løp, Alta 2-dagers som arrangeres i midten av januar. Her stiller Northern Lights Husky med 4 spann, Trine i 12-spann 220 km, Vidar og Elaine i 8-spann 220 og Steffi i 2-50 km. I tilegg kjører Jason 8-spann 220 km med hunder fra Canyon Huskies.

Hundene ser meget bra ut. Alle går godt og jobber ærlig og uttrettelig. Vi har kjørt gjennom en storm på Beskades, her tok Lifte og Lego ansvar som ledere og førte spannet gjennom uværet. I løpene kan vi fort oppleve dårlig vær og det er greit å ha prøvd ut ledere som tar ansvar i ruskevær. Vi sliter litt med at hundene er ukonsentrerte i oppoverbakker - dette skal vi jobbe med fremover. Trine skal som kjent kjøre Femundsløpet, her er det mange lange, seige bakker og hun må ha hunder som tar ansvar når det går oppover.