15. jan, 2016

Først løp er unnagjort

Første helgen i januar stod 3 spann fra Northern Lights Husky på startstreken på sesongens første løp, Alta 2-dagers.

Hanna Lyrek deltok i juniorklassen. Her var det 5 startende som kjørte 2x50 km med 5 timers obligatorisk hvil. Hanna kjørte meget bra og vant med god margin til nr.2
På Hanna sitt spann gikk Lego, Koti, Varri, Baghera, Gaisa og Mugga. "Hundene er helt gale, jeg har bremset det meste av veien" sa Hanna etter målgang.

Vidar Myklevoll deltok i 8-spann 220km, 8 timers obligatorisk hvil. Vidar kom inn til en råsterk 2.plass, kun 2 sekunder bak vinneren Vidar Uglebakken. De to spannene kjørte etter hverandre på den siste etappen over Beskades og det var svært nervepirrende både for duellantene og for de som fulgte løpet fra sidelinjen.  Uglebakken har flere gode plasseringer i Finnmarksløpet bak seg så dette var meget overbevisende. På Vidar sitt spann gikk Stilla, Koritzi, Singel, Kronk, Dallo, Timotei, Chappes og Kusko.

Elaine Brown kjørte sitt 2.løp og deltok i samme klasse som Vidar. Hun kjørte meget bra med et spann bestående av unghunder samt et par rutinerte. Hun kom i mål på 6.plass, kun en knapp halvtime bar vinnerspannet. Elaine kjørte Zoe, Maki, Røa, Meisje, Nori, Pudding, Brulee og Cotta.

Totalt sett var det et kjempeløp for Nortern Lights Husky. I 2015 hadde vi 8., 11. og 16 plass i samme løp - en imponerende fremgang siden i fjor.

Neste test for kennellen er Trine og Hannas deltakelse på Femundløpet første uken i februar. Dersom dette løpet blir utsatt, hvilket det kan se ut som per 15.01., vil Trine heller kjøre Bergebyløpet som går i Øst-Finnmark samme uka.