Velkommen til det gode liv:  hundekjøring i fantastisk Finnmarksnatur og ekte, kortreist og unik matglede.

 Vi lever og jobber tett på elementene. Gjennom både mørketid og eviglyse sommerdager inviterer vi våre gjester til å dele det gode liv i Finnmark med oss. En tur med hundespann i skogen, på vidda eller nede på elveisen, opplev det fantastiske lyset under mørketida eller nyt vårsola på den første barflekken. Et deilig måltid bestående av lokale og økologiske råvarer, servert rundt bålet i gamma eller på et ferdigdekket festbord. Slike opplevelser sikrer god søvn, enten natten tilbringes i oppredde senger, på trivelige fjellstuer eller ute i telt.  

 

 Når vi sier at vi ønsker å dele det gode liv med deg, mener vi det bokstavelig. Vi vil ikke bare vise deg det, vi ønsker at du skal kjenne det, med hele deg og med alle sanser. Kjenne mestringsfølelsen etter at du har selet på og gjort klart ditt eget hundespann, kjenne kulda som biter i kinnene og snøen som fyker opp bak ivrige hundepoter, kjenne den rene smaken av rein fra vidda og laks fra Altafjorden.

 

 For å kunne gi deg alt dette må vi stille høye krav til oss selv, våre produkter, våre ansatte og våre omgivelser. Vi jobber med det vi liker aller best. Og vi vet hva vi driver med. Gjennom vår kunnskap får vi trygghet til å gi deg frihet. Bruk denne friheten til å utforske og nyte elementene sammen med oss. 

 

HER SER DU MENNESKENE BAK NORTHERN LIGHTS HUSKY:

 

 

Trine

 

 

 

 

Hei!

Mitt navn er Trine. Det er jeg som eier og driver Northern Lights Husky sammen med Johnny, Hanna og Emma.

Aller første gang jeg satt i en hundeslede var i 1991. Da forsto jeg at dette var LIVET. Siden den gang har interessen og følelsen for hundkjøring og hundene bare vokst, og jeg har skaffet meg bred og allsidig erfaring i hundekjøring.

  Jeg har kjørt Europas lengste sledhundløp, Finnmarksløpet, 1000 km og Iditarod, verdens lengste på 1800 km. Iditarod kjørte jeg mens jeg bodde i Alaska under en periode på 8 år.

  I 2005 flyttet jeg og mine to flotte jenter, Hanna og Emma, hjem til Norge og Alta. Jentene har vokst opp som hundekjørere og har 5 hunder hver og egen slede. Sosialisering, trening og stell av valper er noen av de viktigste arbeidsoppgavene jentene har.

  Kommer du på besøk så kan det hende du treffer dem, i hundegården eller ved bålet. Sammen, eller hver for oss deler vi gjerne noen historier med deg.

 

Velkommen til oss!

 

Johnny

 

 

 

 

Johnny er den som jobber i kulissene hos Northern Lights Husky. Det er godt for både gjester og oss som jobber her. Han sørger for deilig, hjemmelaget mat på tur, på løp og når som helst ellers i en travel sesong. 

Johnny er også kjøkkensjef i Sorrisniva, så skal du en tur på ishotellet har vi en anbefaling å komme med: Spis middag! Det er den beste resturanten du finner i Finnmark. Johnny ble kåret til årets kjøkkensjef 2009.

Johnny utgjør Trasti-delen av Trasti & Trine.